вторник, 15 марта 2022 г.

 "Казка виховує та навчає"

        Усі ми родом з дитинства. І найперше, що постає в наших думках, згадуючи цю прекрасну пору, — казка.Її можливості безмежні! Мова казки близька дитині, емоційна, захоплююча, герої наділені незвичайними силами та можливостями.   
            Що таке казки? Чарівні історії про принців і принцес із казкових королівств? І так, і ні. Насправді казки можуть дуже багато, їх потенціал величезний: ними можна просто зацікавити дитину, приспати її на ніч, надихнути на зміни, справити ви­ховний ефект і навіть вирішити якусь психологічну проблему.

       Допитливі малюки зазвичай ставлять безліч різноманітних запитань, на які дорослі іноді не відразу можуть відповісти. А ще маленькі дослідники із задоволенням пізнають світ, не розуміючи іноді, як слід вчинити у певній ситуації. У книгах є казки, які допоможуть малюкам навчитися спілкуватися, сприятимуть збагаченню словникового запасу й розширенню кругозору. Також казки допоможуть дорослим дати відповіді на різні запитання маленьких «чомучок», у ненав’язливій формі пояснити малюкам правила поведінки під час спілкування з однолітками та дорослими. Вони будуть корисними  для турботливих батьків. Наприклад:




  



Комментариев нет:

Отправить комментарий