вторник, 23 марта 2021 г.

Нетрадиційні  техніки  

малювання

 

                                      МАЛЮЄМО МИЛЬНИМИ БУЛЬБАШКАМИ
Мильні бульбашки - переливаються всіма кольорами веселки, завжди викликають усмішку і захоплення. А ви знаєте, що мильними бульбашками можна малювати? Це дуже цікава техніка, вона порадує і дорослих, і дітей. Можна не тільки дути бульки, а й робити їх кольоровими, переносити на папір.
Що необхідно для роботи: вода в баночці, дитячий шампунь або рідке мило, гуаш, акварель або харчові барвники, щільний папір, трубочки для коктейлю, ложечка.
У воду додайте шампунь або рідке мило. Концентрація приблизно 1:10 (не строго). Щоб бульбашки були великими і довго не лопали, додайте у воду трохи желатину або гліцерину. Всі інгредієнти перемішайте і залиште постояти на 2-3 дня. Потім профільтруйте розчин через марлю і залиште в холодильнику на 12 годин.
Процедуру можна спростити - просто додавши у воду мильний розчин і барвники. Чим більше барвника, тим яскравіший колір бульбашок.
Тепер можна створювати красиві повітряні бульбашки:
1 СПОСІБ. Беремо соломинку для коктейлю і починаємо спінювати розчин (дуємо в трубочку, щоб бульбашки піднялися в баночці. Коли піна піднялася, беремо щільний папір і притуляє її до мильної піни.
2 СПОСІБ. Можна знімати утворені бульбашки ложкою і викладати на аркуші.
Таким чином, можна одним аркушем паперу пройтися по всіх кольорам. А потім починаємо вдивлятися в візерунки мильних бульбашок і фантазувати, домальовувати.
А можна вирізати візерунок мильної бульбашки і використовувати в аплікації.
Використовуючи ці два способи можна отримати цікаві роботи.





Комментариев нет:

Отправить комментарий